vrijdag 26 augustus 2011

De prijs van een diamanten sieraad. Vergelijk diamantprijzen.

De prijs van een diamanten sieraad. Vergelijkbaarheid diamantprijzen.
Een blog over de prijzen van diamanten (sieraden)
Heeft uzelf wel eens verdiept in het kopen van een mooie diamanten sieraad?  Op internet is veel informatie te vinden waarmee u uzelf prima kunt oriĆ«nteren. Lees over de 4 c's (Carat, Color, Clarity en Cut) en u kunt met een gerust hart gaan winkelen. Bij het vergelijken van de prijzen echter ontstaat een probleem. Hoe kan het dat voor een sieraad met dezelfde diamantspecificaties er enorme prijsverschillen bestaan? Het antwoord is vrij eenvoudig.....de verkopers van diamanten sieraden lijken juist te willen dat de consument in het ongewisse blijft. Vergelijkbaarheid van producten betekent automatisch dat er druk ontstaat op de prijzen. Bij een “onvergelijkbare”  markt komt de consument helaas vaak bedrogen uit.  Het vergelijken van diamantprijzen kan dus een erg verwarrende bezigheid zijn.
De aanschaf van een mooi sieraad gebeurt vaak onder het belangrijke principe van "vertrouwen" in de verkopende partij. De vraag is of de consument zichzelf hiermee niet tekort doet. Het gebeurt regelmatig dat er een prachtig sieraad wordt aangeschaft waarbij achteraf blijkt dat de prijs/kwaliteitsverhouding volledig scheef ligt.
Om bovenstaande te voorkomen heeft de gezaghebbende International Diamond Exchange (IDE) nu de “DRB-list” ontwikkeld. DRB  staat voor de Diamond Retail Benchmark. Voor de eerste keer kunnen diamantconsumenten nu zien wat ze gemiddeld moeten betalen voor een diamant. De DRB maakt gebruik van actuele marktinformatie en objectieve en volledig transparante gegevens. Consumenten worden nu in staat gesteld om een diamanten sieraad aan te schaffen met het vertrouwen dat men een juiste prijs betaalt.
De DRB geeft een prijsaanbeveling voor een diamant gebaseerd op ieder van de 4 C's (Carat, Color, Cut en Clarity). Ze maakt hierbij gebruik van actuele marktinformatie. Deze prijzen kunnen u helpen in uw aankoopproces. Uiteindelijk bepaalt de verkoper/juwelier de definitieve prijs. Prijs- en productkennis gaan hiermee hand in hand en zullen u als consument vertrouwen geven in de juiste aankoop van een mooi sieraad.

De DRB-list kunt u vinden op: http://www.idexonline.com/DRB.asp
Voor vragen kunt u ons altijd bellen en/of e-mailen. Kijk voor meer informatie ook op onze website: www.duttidiamond.com

1 opmerking: